Sectorul agricol din țara noastră va beneficia în continuare de suportul FAO

Prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare au fost examinate recent de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, şi adjunctul reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu, transmite MOLDPRES.

Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru asistența continuă acordată de FAO de-a lungul anilor, în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol, și a menționat intenția de a implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. „FAO are o contribuție semnificativă în țara noastră, întrucât ajutorul acordat acoperă o gamă variată de segmente aferente agriculturii. Intenționăm în continuare să sporim eficacitatea ajutorului acordat de FAO, prin implementarea Programului Cadru de Țară (2016-2022) ce reflectă cadrul și prioritățile de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și FAO”, a precizat Gherciu.

“Totodată, vom fi preocupați să consolidăm capacitățile instituționale în vederea elaborării și implementării politicilor agricole și de dezvoltare rurală și desfășurarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale, cu accente sporite pe elementul de extensiune rurală și perfecționarea sistemului de subvenționare în agricultură. Mizăm în continuare pe asistența FAO pentru depășirea provocărilor din sectorul agricol, precum și pentru implementarea politicilor aferente dezvoltării, consolidării și sustenabilității sectorului agricol”, a relevat oficialul.

Părțile au discutat despre pregătirea unui noi proiect finanțat de FAO, în valoare de 260 de mii de dolari, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, ce va derula în următorii doi ani.  „În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență Republicii Moldova prin 15 proiecte naționale în valoare de circa două milioane de dolari SUA. De asemenea, țara noastră a fost beneficiară în alte cinci proiecte regionale. În perioada ce urmează, FAO va avea o abordare deschisă spre colaborare, va oferi asistență tehnică și va împărtăși bunele practici în gestionarea politicilor și proiectelor de dezvoltare rurală”, a comunicat Tudor Robu.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură  este o agenție specializată a ONU care conduce eforturile internaționale de a învinge foamea și a dezvolta sectorul agricol. FAO conduce secretariatul Convenției internaționale pentru protecția plantelor și oferă suport tehnic autorităților naționale de control în implementarea prevederilor Convenției la nivel național.

Foto: FAO

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture