Ședința Parlamentului a început cu o moțiune simplă, împotriva Ministerului Economiei

116

Ședința Parlamentului a început cu o moțiune simplă, depusă de fracțiunile PAS și DA împotriva politicilor și activității Ministerului Economiei. Textul moțiuni a fost citit de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Ministrului Usatîi îi este reproșat abuzul în procesul de organizare a licitațiilor pentru reabilitarea drumurilor. Este vorba despre patru tronsoane: Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, Leușeni – Chișinău – Dubăsari, Delacău – Bulboaca – R2 și Cimișlia – Iargara – Sărata Nouă.

Potrivit lui Slusari, anunțul despre reparația acestora nu a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, așa cum prevede legea în cazul în care valoarea contractului de achiziții publice este egală sau depășește 90 de milioane de lei.

Potrivit lui Slusari, declarația anterioară a ministrului Economiei, precum că Republica Moldova nu este membru UE și nu poate publica anunțuri în Jurnalul Oficial al UE este una care ”nu corespunde realității”. Asta pentru pentru că Delegația UE în Moldova a declarat că nu există și nici nu au existat restricții la publicarea unor astfel de anunțuri în Jurnalul Oficial al UE.

Slusari a mai spus că participarea operatorilor străini la licitație a fost limitată având în vedere că textul anunțului nu a fost publicat și în una dintre limbile de circulație internațională, ceea ce la fel constituie o eroare gravă.

Sursa: independent.md

Cmentariile sunt închise