Șeful programului nuclear iranian a fost ucis cu o mitralieră controlată prin satelit

Șeful programului nuclear iranian Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis cu o mitralieră controlată prin satelit cu ajutorul inteligenţei artificiale, informează presa de la Teheran, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Mohsen Fakhrizadeh, ucis pe 27 noiembrie, mergea pe autostradă, cu o echipă de securitate formată din 11 membri ai Gardienilor Revoluţiei, în momentul în care mitraliera a focalizat pe chipul omului de ştiinţă iranian şi a tras 13 gloanţe, a declarat contraamiralul Ali Fadavi, citat de agenţia de ştiri Mehr, scrie digi24.ro

Arma automată, instalată pe o camionetă pick-up, „s-a focalizat pur şi simplu asupra chipului martirului Fakhrizadeh astfel încât soţia sa, care se afla la doar 25 de cm distanţă, nu a fost atinsă de niciun glonţ”, a adăugat el.

Acest dispozitiv a fost „controlat prin internet” via un satelit şi a folosit o „cameră sofisticată şi o inteligenţă artificială” pentru a-şi găsi ţinta, a continuat Fadavi, care a adăugat că şeful echipei de securitate a omului de ştiinţă a fost atins de patru gloanţe în momentul în care s-a aruncat asupra lui pentru a-l proteja.

„Niciun terorist nu a fost la faţa locului”, a precizat adjunctul comandantului şef al Gardienilor Revoluţiei.

Agenţia Mehr şi alte mass-media locale nu au precizat dacă Fadavi a menţionat în informarea sa despre moartea altor persoane în acest atac.

Autorităţile iraniene au acuzat Israelul şi pe Mujahedinii Poporului, grupare de opoziţie interzisă în Iran, de comiterea acestui asasinat.

Până în prezent au circulat mai multe versiuni ale morţii omului de ştiinţă iranian.

Ministrul apărării Amir Hatami a indicat iniţial că acesta a fost victima unui atac cu bombă şi armă de foc în timp ce agenţia de ştiri Fars, fără a cita surse, a susţinut că a fost folosită o „mitralieră automată telecomandată” montată pe o camionetă pick-up.

După moartea lui Mohsen Fakhrizadeh, Hatami l-a prezentat pe acesta ca fiind viceministru al său, şef al Organizaţiei de cercetare şi inovare în domeniul apărării şi persoana care gestiona apărarea anti-atomică.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture