Serviciul Vamal raportează încasări de peste 25,5 miliarde lei de la începutul anului curent

Cu circa 27% mai mult față de anul 2020.

0

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat de la începutul anului 2021 se ridică la peste 25,5 miliarde de lei, în creștere cu circa 27% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020 și mai mult cu peste circa 11% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, se arată în comunicatul emis de Serviciul Vamal. 

Astfel în luna noiembrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat în jur de  2,7 miliarde lei, suma fiind în creștere cu peste circa  24% în raport cu luna similară a anului trecut și cu circa 30% comparativ cu noiembrie 2019.

Mai mult decât atât, în perioada 29 noiembrie – 05 decembrie 2021, veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat se ridică în jur de  593 milioane de lei, mai mult cu aproape circa 39% față de sarcina bugetară stabilită pentru această săptămână.

În contextul dat pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate peste 57 365 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 253 694 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 59 421 și, respectiv, 49 200 traversări.

Menționăm faptul că la capitolul combaterea fraudelor, în noiembrie au fost constatate circa 901 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste  circa 1, 7 milioane de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture