Simptomul „ascuns” pe care îl au persoanele tinere infectate cu Covid-19 este anosmia

Un nou simptom apare pe lista celor deja cunoscute

Febra si tusea seaca nu reprezinta singurele simptome care se manifesta la un pacient infectat cu coronavirus. Un nou studiu al Societatii de Rinologie din Marea Britanie indica faptul ca anosmia este prezenta mai ales la pacientii tineri, in general asimptomatici, informeaza Daily Star.

Anosmia reprezinta lipsa mirosului si a gustului, lucru ce poate fi periculos in anumite situatii. Aproximativ o treime dintre pacientii infectati cu Covid-19 din Coreea de Sud, Italia si China au raportat faptul ca si-au pierdut simtul mirosului.

In Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacientii testati pozitiv au avut anosmia drept cel mai mare simptom. Vorbim aici de cazurile usoare. A existat un numar crescut de raportari de la pacienti care au prezentat anosmie, in lipsa febrei sau a tusei. Colegii din Iran au identificat cazuri izolate, la fel si cei din SUA, Franta sau nordul Italiei„, a declarat unul dintre realizatorii studiului.

Sursa: sport.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture