Șocant! Cine sunt autorii atentatelor de la Bruxelles

VICTIMELE ATENTATELOR DE LA BRUXELLES AU FOST COMEMORATE

Mai mult de 30 de persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite în urma exploziilor de la Bruxelles.

Mai multe persoane s-au adunat marți seară în centrul orașului Bruxelles pentru a comemora victimele atacurilor teroriste. Oamenii au depus flori și au aprins lumânări.

Atacatorii din aeroportul internațional din Bruxelles transportau bombele lor în valize pe cărucioare, a declarat pentru AFP, în timpul serii, primarul comunei unde este situat aeroportul, transmite Agerpres.

Au venit cu un taxi, bombele lor erau în valize. Au pus valizele în cărucioare. Primele două bombe au explodat. Al treilea și-a pus de asemenea valiza pe un cărucior, dar el trebuie să fi intrat în panică, aceasta nu a explodat“, a declarat primarul din Zaventem, Francis Vermeiren.

puterea.ro

AUTORII ATENTATELOR DE LA BRUXELLES AU FOST IDENTIFICAȚI

Au fost identificați cei doi atacatori sinucigași de la aeroportul din Bruxelles.
Autoritățile din Belgia spun că este vorba despre doi frați, ambii cetățeni belgieni.

Aceștia se aflau în vizorul poliției dar nu pentru activități teroriste, ci pentru tâlhării.

Cei doi apăreau într-o fotografie surprinsă de camerele de supraveghere ale aeroportului înainte de explozii, alături de încă o persoană.

Al treilea suspect este căutat în continuare de autorități, fiind dat în urmărire. ADN-ul acestuia a fost descoperit în locuințele folosite de autorii atacurilor teroriste de la Paris, comise pe 13 noiembrie anul trecut și soldate cu 130 de morți și sute răniți.

bucurestifm.ro

LUPTĂTORII STATULUI ISLAMIC FOLOSESC UN DROG SPECIAL

Profesorul australian Nicolas Rasmusen, de la Universitatea din New South Wales, a analizat comportamentul luptătorilor din cadrul grupării teroriste Stat Islamic, ajungând la concluzia că aceştia folosesc un drog special, denumit Captagon, pentru a avea o rezistenţă fizică sporită, scrie Descoperă.

Substanţa halucinogenă este compusă din molecule de fenetilină şi amfetamină şi nu se activează instantaneu în organismul uman, efectele acesteia declanşându-se abia în momentul în care moleculele de teofilină şi amfetamină încep să se dezbine.

Teofilina are o structură similară cafeinei, amplificând activitatea sistemului respirator, motiv pentru care este folosită în tratarea persoanelor care suferă de astm. Pe de altă parte, rolul amfetaminei în drogul Captagon este de a accelera producerea de adrenalină la nivelul corpului uman. Astfel, ingerarea moleculelor de amfetamină produce senzaţia de plăcere şi reduce nevoia de a dormi şi a mânca.

Toate aceste efecte sunt similare cu cele produse de consumul de cafeină. Ca în cazul acesteia, amfetamina nu dăunează organismului, decât dacă este consumată în cantităţi mari. Astfel, persoanele care ingerează în exces amfetamină prezintă riscuri ridicate de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare.

Cel mai important efect pe care îl produce Captagonul este inhibarea senzaţiei de durere. În acest sens, mass-media a vehiculat informaţia conform căreia luptătorii ISIS folosesc această substanţă pentru a-şi spori activitatea fizică, relatează Descoperă.

mediafax.ro

REACȚIA RUSIEI DUPĂ ATENTATELE DE LA BRUXELLES

Atacurile cu bombă de la Bruxelles dovedesc faptul că o concentrare a atenţiei NATO asupra Rusiei este “absolut greşită”, deoarece inamicul real este terorismul internaţional, a declarat marţi un oficial rus de rang înalt, relatează DPA online.

În timp ce NATO se pregăteşte să mobilizeze unităţi militare suplimentare în ţările baltice, oameni sunt aruncaţi în aer la Bruxelles, unde se află cartierul general al Alianţei” Nord-Atlantice, a declarat pentru agenţia de stat Tass Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Puşkov a apreciat că atacurile de la Bruxelles “nu fac altceva decât să confirme cât de multă dreptate au cei care încearcă să îndrepte Uniunea Europeană (UE) către o cooperare cu Rusia în lupta împotriva terorismului“.

Cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene nu vine din partea Rusiei, ci a organizaţiilor teroriste internaţionale“, a apreciat parlamentarul rus.

NATO “repetă într-una că principala sa sarcină este să contracareze ameninţarea rusă, dar ne este clar tuturor că cea mai mare ameninţare vine din sud“, a spus Puşkov.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a avertizat că Occidentul nu poate să-i susţină pe unii terorişti şi să nu se aştepte la atacuri din partea altora.

Preşedintele rus Vladimir Putin a catalogat atacurile drept o “crimă barbară”. “Lupta împotriva răului cere cel mai înalt nivel în cooperarea internaţională“, a subliniat Putin, citat într-un comunicat.

Rusia insistă de mult timp asupra unei cooperări internaţionale în lupta împotriva terorismului – în special în Siria, unde este aliatul-cheie al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Diplomaţia siriană apreciază, de asemenea, că “atacurile teroriste de la Bruxelles, cele comise anterior la Paris şi în alte locuri din lume arată că terorismul nu cunoaşte frontiere“.

zf.ro

CRIZA DIN RUSIA SE ACUTIZEAZĂ

Numărul de cetăţeni ruşi care trăiesc sub pragul sărăciei a ajuns la 19,2 milioane în 2015, cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani, recesiunea afectând puternic puterea de cumpărare a familiilor din Federaţia Rusă, potrivit statisticilor oficiale publicate luni, informează AFP.

Aceste cifre ale Rosstat ilustrează dublul efect pe care l-a avut asupra nivelului de trai al ruşilor criza cauzată de prăbuşirea cursului la petrol şi sancţiunile occidentale decise pe fondul războiului din Ucraina, în condiţiile în care preşedintele rus Vladimir Putin şi-a construit popularitatea pe progresele înregistrate în ceea ce priveşte lupta împotriva sărăciei.

Anul trecut, în jur de 19,2 milioane de ruşi, adică 13,4% din populaţie, au trăit cu venituri inferioare pragului fixat de guvern în funcţie de un ‘coş de produse indispensabile’. În 2014, numărul acestor persoane se ridica la 16,1 milioane (11,2% din populaţie), ceea ce înseamnă o creştere cu 20%.

Ca în fiecare an, vârful a fost atins în primul trimestru, când numărul de cetăţeni ruşi consideraţi săraci a ajuns la 22,9 milioane, adică 15,9% din populaţie. În trimestrul patru, urmând tendinţa sezonieră obişnuită, numărul celor aflaţi sub pragul de sărăcie a fost de 14,5 milioane, adică 10% din populaţie.

Această tendinţă se explică prin creşterea spectaculoasă a preţurilor provocată anul trecut de criza monetară, cu o prăbuşire a rublei, precum şi de embargoul instituit de Kremlin asupra majorităţii produselor alimentare occidentale, ca represalii la sancţiunile europene şi americane în contexul crizei ucrainene.

capital.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture