Șoferii trec la pneurile de iarnă. În acest an prețurile anvelopelor au crescut cu circa 40%

0

Potrivit meteorologilor, în acest weekend, în Republica Moldova vor cădea primele ninsori. Respectiv, șoferii se grăbesc să-și schimbe anvelopele. Legislația țării, nu obligă trecerea la pneurile de iarnă dintr-o anumită dată calendaristică, ci la primele condiții meteo nefavorabile. Cu toate acestea în fața mai multor vulcanizări din Bălți s-au format cozi.  

Pentru dotarea automobilului cu pneuri de iarnău, șoferii vor scoate din buzunare circa 350 de lei. Prețul include demontarea, echilibrarea și montarea acestora. Procesul durează 30-40 de minute.

Majoritatea șoferilor sunt prudenți și preferă să treacă la anvelopele de iarnă, până la primii fulgi sau primul îngheț. Unii și-au schimbat cauciucurile încă din luna noiembrie, pentru a evita cozile.

Experții recomandă schimbarea anvelopelor din timp. De exemplu atunci când temperatura medie pentru câteva zile consecutiv este mai mică de +7 grade. Astfel anvelopele vă vor servi pentru o perioadă mai lungă de timp și vă vor asigura o aderență bună în timpul conducerii. Prețurile pneurilor de iarnă au crescut cu aproape 40 la sută. Costul unei anvelope pornește de la 600 de lei, și poate depăși suma de  9 mii de lei. Totul depinde de mărime, calitate și țara de origine. Șoferii care nu își echipează mașina, în funcție de condițiile meteo, riscă amenzi de la 600 de lei până la 1000 de lei pentru persoanele fizice și de la 3000 de lei până la 4000 pentru persoanele juridice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture