SPIA și PA au descins cu percheziții la domiciliul ex-viceministrului de Interne, Ion Țurcan

Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate de către procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc, dar și mai mulți ofițeri din cadrul Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

0

Procurorii Anticorupție, în comun cu angajații SPIA, desfășoară în aceste clipe percheziții în casa fostului viceministru al Afacerilor Interne, generalul Ion Țurcan. Acesta ar fi fost vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate de către procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc, dar și mai mulți ofițeri din cadrul Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, transmite Deschide.md.

Potrivit sursei citate solicitat telefonic, Vladimir Viscun, șeful SPIA, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că ofițerii SPIA sunt implicați în perchezițiile de la domiciliul generalului Ion Țurcan, însă a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei.

Menționăm faptul că acum o lună, generalul Țurcan a fost constatat de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu avere nejustificată în mărime de circa 400 mii lei.

Mai mult decât atât Ion Țurcan a deținut funcția de viceministru de Interne în perioada martie 2015 – noiembrie 2017. Începând din 2009, el a condus brigada cu destinație specială „Fulger”, iar în gradul de general a fost avansat în 2013, printr-un decret semnat de președintele Nicolae Timofti.

De-a lungul carierei sale la Ministerul Afacerilor Interne, Țurcanu a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv de dare de mită (100 mii euro) pentru a primi gradul de general de poliție.

Reamintim faptul că în luna mai 2015, în biroul lui Ion Ţurcan au avut loc percheziţii. Ancheta internă pe numele lui Ţurcan a fost pornită după ce premierul de atunci, Chiril Gaburici, a dat indicaţii cu privire la verificarea plăcuțelor de înmatriculare false ale mașinii cu care circulă șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc și organizarea unui concurs public pentru numirea unui șef plenipotențiar la Inspectorat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture