Sute de mesaje de ajutor de la moldovenii izolați în afara țării ajung în redacția BTV

După ce postul nostru de televiziune a difuzat materialul despre cursa Charter din Franța pentru moldovenii rămași blocați acolo, organizată de primarul de Bălți, Renato Usatîi, către redacția BTV s-au adresat zeci de concetățeni din diferite țări ale lumii. Aceștia se plâng că nu pot ajunge acasă și nimeni nu le întinde o mână de ajutor.

Pe parcursul a 24 de ore ne-au scris cîteva zeci de persoane din: Franța,Anglia, Portugalia, Italia, Irlanda și alte țări ale lumii. Majoritatea dintre aceștia susțin că au rămas fără locuri de muncă și provizii. De asemenea aceștia nu știu unde se pot adresa pentru a primi informații despre zboruri sau cum pot ajunge în Moldova.

,, O cursa din Italia nu vor face?

,,Se mai poate de plecat în Moldova din Franta”

,, Buna ziua. Va rugam ajutatine si pe noi

 ,, o sa mai fie vreo cursa de la Londra spre Chisinau?

,, ajutatine sa revenim si noi acasa suntem in Anglia nu mucim, nici bani de provizii nu mai avemi vă rugam frumos”, acestea sunt doar citeva dintre mesajele trimise de moldovenii nostri.

 ,, Ne poate ajuta cineva, m-au alungat de la lucru bani nu ne-au dat am ramas pe drum va rog dacă puteti cu ceva sa ma ajutati”- ne-a scris o persoana din portugalia.

Autoritățile recomandă cetățenilor moldoveni aflați în situații dificile și/sau care necesită asistență consulară peste hotare să contacteze ambasadele și consulatele Republicii Moldova din țările respective sau să apeleze la Centrul de apel MAEIE la numărul de telefon +373 22 788722.

,, La ambasada am sunat si nu ne raspunde,va rugam mult sa ne dati si noua cu plata, un avion sa ajungem acasa, vom sta 2 saptamani în casa, dar va rog frumos sa ne ajutati. Noi nu stim unde se poate de sunat.”, ne-au scris concetățenii.

Primarul Bălțiului a creat un grup pe Viber prin care vrea să țină legătura cu cetățenii. Grupul se numește Carantina MD. Coronavirus., iar până acum acestuia s-au alăturat peste 200 de oameni. Deocamdată, cei care vor să intre în contact cu șeful administrației municipiului Bălți o pot face accesând linkul postat de Usatîi pe pagina sa oficială de Facebook.  Reamintim că ieri, 24 martie la Chișinău au ajuns peste 200 de moldoveni din Franța cu o cursă charter organizată de Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Sunt probleme cu grupuri in watsap. Numarul maxim in grup e 256 de persoane. Toata informatia va fi in Tellegram. https://t.me/renatousatyy

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Mittwoch, 25. März 2020

Sute de mesaje de ajutor de la moldovenii izolați în afara țării ajung în redacția BTV

Sute de mesaje de ajutor de la moldovenii izolați în afara țării ajung în redacția BTV

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 25. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture