ȚĂRILE OPEC ȘI RUSIA ÎNGHEAȚĂ EXTRAGEREA PETROLULUI

Ministrul rus al energiei Alexandru Novac a căzut de comun acord cu ministrul Resurselor Energetice din Arabia Saudită, Ali Al- Naimi, pentru a îngheța nivelul de extragere a petrolului , transmite agenția Bloomberg, cu referire la declarațiile ministrului Energeticii din Qatar, Mohammed Salh al-Sad.

Potrivit publicației, Arabia Saudită a fost de acord cu această decizie.

În rezultatul întâlnirii miniștrilor energeticii a celor patru țări – Rusia, Qatar, Venezuela și Arabia Saudită – suntem gata să înghețăm extragerile petrolului la nivelul lunii ianuarie, dacă și alți exportatori de petrol vor susține acestă inițiativă”, a spus ministrul rus a Energeticii.

Ministrul petrolului din Arabia Saudită, Ali Al- Naimi a menționat că cele patru țări, speră să îmbunătățească situația pe bursa petrolieră.

Înghețarea (exportului) la nivelul lunii ianuarie este destul de adecvată pentru piață”, crede ministrul petrolului din Arabia Saudită.

După declarațiile ministrului rus privind înghețarea nivelului de extragere a combustibilului, costul brut al țițeiului a crescut de la 33,97 până la 34,48 dolari pentru un baril.

Este de menționat că în luna ianuarie OPEC anunța că, probabil, va crea o alianță cu Rusia și alte țări extractoare de petrol, cu scopul de a reduce extragerile și oprirea căderii prețului la petrol.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture