Testul Covid-19 necesar la spitalizare, gratuit pentru deținătorii polițelor de asigurare

0

Toți pacienții care sunt spitalizați programat pentru diferite tratamente sau operații planice și dețin poliță de asigurare vor beneficia d teste PCR (sau rapide) absolut gratuit. Anunțul a fost făcut de Ala Nemerenco, ministra sănătății.

,, Tuturor pacienților care sunt spitalizați programat li se solicită la momentul internării un rezultat negativ al testului COVID. Cu mici excepții, aceste teste majoritar erau realizate/plătite din contul pacientului. De astăzi înainte absolut toți pacienții care dețin poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală vor putea realiza aceste teste absolut gratuit, fie în medicina primară, fie la momentul spitalizării, după caz. Contribuțiile plătite de cetățeni trebuie să se transforme în servicii medicale accesibile și gratuite.”, a notat Ala Nemerenco. 

Amintim că potrivit unei decizii a Guvernului, din 15 octombrie 2021, testul PCR de diagnostic pentru COVID-19 poate fi realizat la un preț de 300 de lei în laboratoarele publice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture