Toate școlile din Chișinău trec în regim online din 22 martie

Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit astăzi, 20 martie, în ședință, după ce ieri CNESP a prelungit starea de urgență din Republica Moldova. Astfel, în cadrul discuțiilor s-a decis că de luni, 22 martie, toate școlile din Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban a menționat că va veni cu o solicitare către autoritățile centrale pentru a oferi vaccinuri pentru cadrele didactice. „Astfel ca în această perioadă să imunizăm profesorii”, a adăugat Ceban, transmite tv8.md.

„O altă solicitare o vom transmite către MAI ca în orele de vârf să fie prezenți carabinierii în stațiile de așteptare pentru a nu admite aglomerarea în transportul public.

Potrivit deciziei, slujbele în lăcașele sfinte din municipiul Chișinău se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

Totodată, grădinițele rămân active. „În caz de necesitate să se intervină urgent pe fiecare caz individual cu testări și măsuri”, a spus Ceban.

Piețele, centrele comerciale și localurile HORECA în municipalitate vor activa conform deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit.

„Condițiile și măsurile de protecție pe tot teritoriul rămân neschimbate, termometria, dezinfectarea și purtarea măștilor. Vor fi efectuate controale și aplicate amenzi dacă vor fi depistate abateri de la hotărâre”, se arată în decizia comisiei.

Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică a mai decis ca transportul în Chișinău circulă la capacitate maximă, pentru a evita îmbulzeala.

Amintim că CNESP a prelungit starea de urgență din Republica Moldova până pe 18 aprilie curent, introducând restricții mai dure.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture