Clipe de coșmar pentru o refugiată din Ucraina. Un șofer moldovean i-a luat actele și a șantajat-o cu 500 de dolari

Femeia s-a adresat la poliție, după ce la 17 martie un bărbat a preluat-o împreună cu copii din țara vecină, iar la trecerea punctului vamal Palanca le-a luat actele de identitate

0

Clipe de coșmar pentru o refugiată din Ucraina. Femeia s-a adresat la poliție, după ce la 17 martie un bărbat a preluat-o împreună cu copii din țara vecină, iar la trecerea punctului vamal Palanca le-a luat actele de identitate, le-a prezentat ulterior inspectorilor vamali, iar odată ajunși la Chișinău, șoferul nu i le-a întors, transmite agora.md.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani s-a dovedit a fi din Republica Moldova. Femeia pe care a transportat-o din Ucraina are 32 de ani. Femeia a decis să se adăpostească în țara noastră împreună cu cei doi copii ai săi de trei și de cinci ani.

Bărbatul și femeia au făcut cunoștință pe rețelele de socializare, iar cel dintâi s-a prezentat drept voluntar, care este gata să-i preia din Ucraina și să-i aducă la Chișinău în schimbul a 200 de dolari. Femeia a acceptat, însă, când au ajuns în capitală, bărbatul a majorat suma solicitată, cerând 500 de dolari.

Mai mult, șoferul a șantajat-o, spunându-i că nu întoarce actele sale și ale copiilor până nu primește banii. Solicitată de AGORA , șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratul General al Poliției, Diana Fetco, a spus că la data de 19 martie, refugiata i-a propus să se întâlnească sub pretextul că îi va oferi banii ceruți. Bărbatul a acceptat, însă, femeia nu a venit de una singură, dar cu o persoană care o însoțea și care a chemat poliția.

Din imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate vedea că femeia era disperată și cu ochii în lacrimi cerea să i se facă dreptate. În cele din urmă, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore pentru șantaj și se află acum în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture