Bărbat condamnat la 12 ani închisoare pentru viol, săvârșit asupra unei persoane minore de aproape 14 ani

0
Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 11 martie 2022,  un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, săvârșit asupra unei persoane minore în vârstă de până la 14 ani, fapta comisă, încă în anul 2009.
Potrivit circumstanțelor cazului examinat, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, în cadrul ședinței de judecată au administrat suficiente probe care confirmă vinovăția inculpatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.
Astfel, acesta este învinuit că, în vara anului 2009, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, cunoscând cu certitudine că victima este minoră, neavând atinsă încă vârsta de 14 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei fragede, prin constrângere psihică și fizică, amenințând-o cu divulgarea unor informații compromițătoare, aplicând astfel constrângerea psihică, a întreținut cu aceasta un raport sexual contrar voința ultimei.
Inculpatul în scurt timp după săvârșirea faptei infracționale a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunțat în căutare, respectiv acesta fiind reținut, abia în octombrie 2021, la revenirea în țară.
Pe tot parcursul urmăririi penale și examinării cauzei penale în instanța de judecată, inculpatul a pledat nevinovat.
Mai mult ca atât, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral și acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată, în sumă de 50 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat, care urmează a fi încasată din contul condamnatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture