Toți locuitorii din Madrid intră în carantină pentru a doua oară în acest an

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an, scrie digi24.ro

Anunţul a fost făcut de ministrul spaniol al Sănătăţii, care a spus că măsura se va aplica şi pentru unele zone din apropierea capitalei. Printre altele, locuitorii Madridului nu vor mai avea voie să părăsească oraşul sau să intre în el decât pentru a merge la muncă sau pentru a-şi duce copiii la şcoală.

Anterior, ministrul Sănătăţii criticase autorităţile locale pentru că impuseseră carantina doar în cartierele din sudul orașului, care însumează 40% din totalul infectărilor.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, cu aproape 32.000 de decese şi 770.000 de infectări.

Ieri au fost raportate 11.000 de noi cazuri, pentru 24 de ore.

Ce spun locuitorii din Madrid despre măsura carantinei

“Mă deranjează pentru că eu locuiesc singur și pentru mine ieșirea în parc este o ușurare”.

“Așa cum vezi oameni care au grijă, sunt și unii care nu au. Îi vezi prin parcuri fără mască, fumează, se adună în grupuri destul de mari”.

“În cele din urmă, tot ceea ce vrem este să ieșim. Putem fi atenți la respectarea măsurilor, dar nu să fie atâtea restricții. Pe de o parte cred că e bine, dar nu aș vrea să mă împiedice să-mi văd de viața mea”.

“Nu e ceva pozitiv, dar dacă nu există altă soluție…”

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture