TRANSFERURILE BĂNEȘTI ÎN MOLDOVA ÎNREGISTREAZĂ NOI „RECORDURI”

Transferurile bănești în Moldova de peste hotare prin intermediul băncilor a continuat să scadă dramatic pe fundalul crizei și a stabilit noi antirecorduri. Ele se reduc inclusiv din cauza devalorizării valutelor locale față de dolar, în care se calculează suma totală a transferurilor, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în luna ianuarie 2016, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de peste 60 de milioane USD (în scădere cu 16,2 la sută față de ianuarie 2015).

Fluctuațiile cursului de schimb al valutelor originale față de dolarul SUA au contribuit cu aproximativ 5 puncte procentuale la scăderea totală a transferurilor în ianuarie 2016, în timp ce diminuarea efectivă a transferurilor (eliminîndu-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent) a constituit 11 la sută.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture