Trump vrea pedeapsa cu moartea pentru autorul atentatului din New York

Președintele american Donald Trump a cerut miercuri seara pe contul său de Twitter ca autorul atentatului din New York, soldat cu opt morți, să fie condamnat la moarte, relatează AFP, informează agerpres.ro.

Președintele american a evocat deja posibilitatea trimiterii lui Sayfullo Saipov — uzbecul de 29 de ani sosit în SUA în 2010—la închisoarea din Guantanamo, baza americană din Cuba, controversat centru de detenție pentru persoanele acuzate de implicare în acțiuni jihadiste.

Presupusul autor al atentatului din New York de marți, Sayfullo Saipov, rănit după arestare și spitalizat de atunci, a declarat anchetatorilor că este “mulțumit” de ceea ce a făcut și a cerut instalarea unui steag negru al Statului Islamic în camera sa de spital.

Saipov a recunoscut că este autorul unor mesaje scrise în limba arabă în care era menționat Statul Islamic, găsite în apropierea camionetei implicate în atentat de către anchetatori.

Inculpat pentru terorism, acestuia i-au fost deja aduse la cunoștință două capete de inculpare federală — violență și distrugere de vehicule și susținere a unei organizații teroriste străine, delicte pentru care riscă închisoarea pe viață.

Procurorul din Manhattan, Joon Kim, a evocat în același timp o procedură care ar permite recurgerea la pedeapsa capitală în cazul său.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture