Tulpina britanică a COVID-19 ar fi prezentă în R. Moldova

Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că în R. Moldova ar exista cazuri de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus. Întrucât țara nu dispune de condiții necesare de depistare a noii tulpini, autoritățile din sănătate au transmis mostre laboratoarelor din Germania.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, prim-ministrul interimar a spus că autoritățile din R. Moldova au transmis Germaniei mai multe probe ale unor pacienți, care preliminar au confirmat prezența tulpinii britanice de COVID-19. Se întâmplă în contextul în care R. Moldova nu dispune de condițiile necesare de depistare a noii tulpini, transmite zdg.md.

„Din informațiile pe care le dețin, au fost transmise în Germania probele anumitor pacienți, iar preliminar s-a confirmat, dar așteptăm rezultatele oficiale pe hârtie”, a precizat Aureliu Ciocoi.

În contextul numărului tot mai mare de infectări cu COVID-19, oficialul nu exclude aprobarea unor noi restricții, de genul celor avute în perioada martie – mai 2020.

Miercuri în R. Moldova au fost confirmate alte 1 550 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care un caz a fost atestat la o persoană venită din Marea Britanie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 189 397. În total, 168 143 persoane au fost tratate, în timp ce 4 026 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture