TURCIA A SĂRBĂTORIT ZIUA MUNCII CU POLIŢIE ŞI GAZE LACRIMOGENE

Poliţia tucă a făcut uz de gaze lacrimogene, în Istanbul, împotriva manifestanţilor care voiau să sărbătorească Ziua Internaţuională a Muncii şi să se adune în Piaţa Taksim din oraş, scrie romaniatv.net.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene, luni, de Ziua Internaţională a Muncii, pentru a dispersa aproximativ 200 de manifestanţi care voiau să se întruneasă în Piaţa Taksim  din Istanbul cu această ocazie, în ciuda interdicţiei autorităţilor, potrivit unui jurnalist al AFP.

Turcia a sărbătorit Ziua Muncii într-o atmosferă tensionată, după două săptămâni de la organizarea unui referendum care a întărit considerabil puterile actualului preşedinte al ţării, Recep Tayyip Erdogan, reaminteşte aceeaşi sursă.

Ministerul de Interne turc a decis să interzică sindicatelor să organizeze manifestații în data de 1 Mai în piața Taksim, loc simbolic ce a găzduit diferite demonstrații de protest de-a lungul anilor, dar în fiecare an de 1 Mai au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de poliție.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture