Ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale noi de duminică

Concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

0

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 19 noiembrie, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi care vor avea loc în această duminică, 21 noiembrie, se arată în comunicatul emis de CEC.

Astfel conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Menționăm faptul că concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture