Un acord privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal , va fi semnat între Guvernele Moldovei și Japoniei

Republica Moldova a încheiat astfel de tratate cu 25 de țări, dar și în cadrul Organizației Mondiale a Vămilor, Uniunii Europene, Comunității Statelor Independente și Organizației pentru democrație și cooperare economică - GUAM.

102

Un acord cu Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal a fost semnat de cabinetul de miniștri.

Acordul dat are scopul de a dezvolta relațiile de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Japonia în domeniul vamal, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Documentul prevede acordarea de către administrațiile vamale ale Republicii Moldova și Japoniei a asistenței administrative reciproce pentru aplicarea corectă a legislației vamale, prevenirea, investigarea și combaterea încălcărilor legislației vamale, precum și consolidarea eforturilor de cooperare pentru simplificarea și armonizarea procedurilor vamale.

Menționăm faptul că Republica Moldova a încheiat astfel de tratate cu 25 de țări, dar și în cadrul Organizației Mondiale a Vămilor, Uniunii Europene, Comunității Statelor Independente și Organizației pentru democrație și cooperare economică – GUAM.

Citește și

Comentariile sunt închise