Un bărbat este cercetat penal pentru furtul unui portmoneu în care se aflau peste 130 000 lei

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția și a predat portmoneul cu bani pe care l-a sustras.

0

Un bărbat în vârstă de 30 de ani originar dintr-o localitate din r. Călărași, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica, fiind suspectat de comiterea unui furt de portmoneu, se arată în comunicatul emis de Direcția de Poliție a mun. Chișinău. 

Privind cazul dat polițiștii au fost sesizați de către o doamnă în vârstă de 45 de ani. Femeia le-a  comunicat despre lipsa portmoneului în care se aflau mijloace bănești și actele de identitate în timp ce se afla pe str. Sarmizegetusa. Femeia a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se întorcea de la spital s-a așezat pe scaunul din curtea blocului de locuit de pe str. Sarmizegetusa,  unde a pus portmoneul și a stat câteva minute. Ulterior aceasta s-a pornit spre casă iar după câțiva pași a observat că a uitat portmoneul, imediat s-a întors după el, ajungând bunul nu mai era. Prejudiciul care i-a fost cauzat acesteia a fost estimat de către partea vătămată la circa 132 500 lei.

În contextul dat pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constituitive ale componenței de infracțiuni prevăzute conform  art.186, Furt.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția și a predat portmoneul cu bani pe care l-a sustras.

Menționăm faptul că pentru infracțiunea comisă conform legislație în vigoare bărbatul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la circa 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture