Un bărbat s-a sinucis în fața ambasadei SUA

O persoană s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica după ce a aruncat o grenadă în interiorul complexului miercuri seară, a anunţat guvernul Muntenegrului.

„La miezul nopţii (23:30 GMT), în faţa clădirii Ambasadei Statelor Unite din Muntenegru, o persoană necunoscută s-a sinucis cu un dispozitiv exploziv. Chiar înainte, această persoană aruncase un dispozitiv explozibil (…) în interiorul perimetrului ambasadei”, potrivit guvernului muntenegrean, citat de romanialibera.ro.

„Dispozitivul a fost probabil o grenadă de mână. Ancheta poliţiei şi identificarea individului sunt în curs de desfăşurare, sub conducerea procurorului şi a poliţiei din Muntenegru”, potrivit tweet-ului guvernului muntenegrean.

Nu a fost avansată nicio pistă cu privire la motivele acestei acţiuni.

Steve Goldstein, subsecretar de stat în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a precizat că a fost verificat întreg perimetrul Ambasadei, dar nu s-a mai găsit vreun alt obiect suspect. Singura victimă a acestui incident a fost atacatorul.

Muntenegru este o țară rezultată din dezmembrarea fostei Iugoslavii, dar spre deosebire de Serbia, Muntenegru este un aliat al SUA, care a fost primit foarte recent, acum opt luni, ca membru cu drepturi depline al NATO.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture