Un locuitor al Chișinăului și-a transformat bicicleta într-un mijloc de transport pentru livrări

Pentru că bicicleta a fost inventată demult și nu mai are rost să ne chieltuim timpul și banii cu astfel de ocupații, un bărbat din capitală a decis… s-o reinventeze. Construcția lui pe două roți seamănă mai mult cu o unitate de transport tocmai bună pentru cărat încărcături de mici dimensiuni. Acum, biciclistul ingenios poate fi surpins, în timp ce se deplasează dintr-un capăt în altul al orașului, pentru a oferi servicii localnicilor. Aceaste este povestea despre Ștefan Pană și totul ar fi foarte frumos, dacă toate aceste lucruri bărbatul le-ar face doar din plăcere. În realitate, lipsurile sunt cele care îl pun la grea încercare.

Ștefan Pană este unul dintre acei oameni, care stau la intersecțiile aglomerate din Capitală și le propun șoferilor stegulețe, aromatizatoare, cărți de vizită cu mesaje publicitare ori diferite bebelouri pentru mașini. Este ceea ce face încă de pe când împlinea 10 ani. Cu timpul, a înțeles că are nevoie de un mijloc de transport, ca să-și ducă marfa, deoarece, în caz contrar, o mare parte din câștigul de peste zi, îl cheltia pentru a ajunge la destinație. Anume așa i-a venit ideea de a-și transforma bicicleta într-o unitate de transport pentru livrări, pe care a realizat-o acum jumătate de an. Acum, cu pensia lui de nici 400 de lei, economisind pe transport, el spune că îi este ceva mai ușor să-și asigure traiul, transmite tv8.md.

Bicicleta lui Ștefan are un portbagaj cu 5 etaje, cum îi place lui să spună. Are și un semn de taxi, dar și numere de inmatriculare. Chiar dacă deseori are probleme cu oamenii legii, el ar vrea ca bicicleta să fie și mai dotată. Aceasta este a doua bicicletă de acest fel a lui Ștefan și el este sigur că nu se va opri aici.

Ștefan crede că această biciclet chiar îi poartă noroc. Atunci când îl văd, oamenii se apropie de el și îi cer serviciul. Costul livrării este în funcție de distanța parcursă.

Opiniile oamenilor sunt împărțite, atunci când văd bicicleta lui Ștefan. În timp ce unii cred că aceasta este o construcție ingenioasă și ecologică, altii spun că e ciudată și pare să fie creată de un copil.

Stefan visează să mai faca înca 8 astfel de biciclete, pentru a amuza chișinăuenii, dar și pentru a oferi serviciile sale. Pe viitor, el mai vrea să-și deschidă propria sa afacere de livrări.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture