Un nou focar de coronavirus în Germania. Sute de locuințe în carantină

China se teme de un al doilea val de coronavirus, dar situația este îngrijorătoare și în Europa. Sute de locuințe din Capitala Germaniei au fost puse sub carantină, scrie Euronews.

Măsura vizează 369 de locuințe din cartierul Neukölln, din Berlin, unde au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus. În total, în 15% din locuințele din șase blocuri au fost găsite persoane infectate.

”Lucrul special aici este că (n.r. virusul) s-a răspândit incredibil de repede”, a declarat primarul Martin Hikel. Acesta spune că a fost nevoit să apeleze la măsura carantinei.

”Nu este ușor, cu opt oameni într-un apartament cu două camere, să te ferești de ceilalți sau să stai izolat timp de două săptămâni”, a explicat primarul din Berlin. El spune că se află în fața unei ”provocări foarte speciale și dificile”.

În Berlin, au fost înregistrate peste 7.300 de cazuri de coronavirus și mai mult de 200 de decese.

Cu două zile în urmă, 112 infectări și un deces au fost descoperite în nordul Germaniei, în orașul Bremerhaven, potrivit Deutsche Welle.

Luni, Germania și-a deschis granițele pentru călătorii din UE, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Marea Britanie.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture