Un pui de gorilă a supraviețuit după ce îngrijitorii de la Zoo l-au hrănit cu biberonul

Imagini inedite au fost date publicității de îngrijitorii unei grădini zoologice din Marea Britanie, după ce aceștia au salvat un pui de gorilă pe care l-au hrănit cu biberonul, scrie digi24.ro

Zoologii din orașul britanic Bristol s-au ocupat permanent de îngrijirea puiului, inclusiv de hrănirea lui pe tot parcursul nopții, scrie CNN. Echipa de îngrijitori a observat la scurt timp după ce a venit pe lume că puiul de gorilă, acum în vârstă de două luni, nu primea suficient lapte de la mama sa, Kala, pentru a supraviețui, așa că au luat decizia de a interveni.

“Creșterea manuală a oricărui animal nu este o decizie pe care o luăm ușor, deoarece e necesar ca un animal să fie crescut în mod natural de propria mamă”, a declarat Lynsey Bugg, unul dintre îngrijitorii de la grădina zoologică, într-un comunicat tranmis presei britanice.

”Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna și, în acest caz, am decis că este necesar să ne asigurăm că puiul de gorilă are cele mai mari șanse de supraviețuire”, a completat bărbatul.

Puiul de gorilă nu a primit încă un nume, insă va fi în continuare hrănit și îngrijit până va atunge la șase luni de viață.

Grădina zoologică a invitat vizitatorii să ajute la alegerea unui nume pentru puiul de gorila, într-un sondaj pe pagina de Facebook.Opțiunile de până acum sunt: ​​Motuku, adică „șeful satului” în Bubi, o limbă locală în Guineea Ecuatorială; Hasani, care înseamnă „frumos” în swahili; Luango, un oraș de pe coasta Guineei Ecuatoriale; sau Kidosi, nume popular din Africa Centrală.

De cealaltă parte Kala, mama gorilă, are o stare bună de sănătate și s-a adaptat bine în ceea ce privește despărțirea temporară de puiul ei. Cei de la zoo îl țin deocamdată departe de ochii vizitatorilor, însă publicul pot vedea restul grupului de gorile.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture