UN SAT DE LÂNGĂ BĂLȚI ESTE TERORIZAT DE VULPI

Teroare în Țambula, sat aflat la numai 10 kilometri de municipiul Bălți. Vulpile fac ravagii în curțile oamenilor, le atacă animalele și le mănâncă urătăniile.  Mai șirete din fire, vulpile dau târcoale și ziua în amiaza mare, iar oamenii nu știu ce să mai facă pentru a le opri.

Gospodarii din Țambula își numără în fiecare dimineață păsările, și de multe ori constată că au rămas mai puține. Toate eforturile de a-și păzi păsările sunt zadarnice. Vulpile ocolesc capcanele și sar peste cotețe de la înălțimi mari. 

Vulpile se înmulțesc atât de mult, încât vânătorii nu reușesc să le nimicească.  

Pagubele materiale provocate de roșcate nu sunt însă cea mai mare problemă. Sătenii se tem pentru sănătatea și siguranța lor.

Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică din Bălți, Veaceslav Chișlari, vulpile sunt cele mai periculoase purtătoare de rabie. Rabia este o boală mortală, transmisă prin saliva animalului infectat, de regulă în urma unei muşcături. Maladia se poate transmite ușor și la câini prin mușcătură, în cazul în care cele două animale intră în contact, iar de la câini poate ajunge și la om. Specialiștii recomandă administrarea vaccinului antirabic, care la moment însă, nu este disponibil.

Anual, în municipiul Bălți sunt înregistrate mai mult de 350 de cazuri în care oamenii sunt mușcați de câini. Pe parcursul anului 2016 în două dintre cazuri, victimele au fost mușcate de animale infectate cu rabie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture