Un sat întreg a rămas fără lumină după ce a fost furat uleiul din transformatorul de putere

Locuitorii satului Aluatu din raionul Taraclia au rămas în amiaza zilei de joi, 25 februarie, curent, fără energie electrică în urma sustragerii uleiului dielectric din transformatorul de putere. O formațiune de intervenție operativă din cadrul Premier Energy Distribution a evaluat la fața locului consecințele intervenției hoților și din motive de securitate electrică a deconectat instalația deteriorată.

Pentru restabilirea funcționării transformatorului de putere sunt necesare lucrări de reparație și de suplinire repetată cu ulei, ceea ce implică activități logistice și de mentenanță, implicit costuri. Estimativ doar valoarea uleiului dielectric furat de hoți este de circa 4000 de lei, la care se vor adăuga costurile lucrărilor, a pieselor înlocuite și cele legate de transport. Astfel valoarea prejudiciului cauzat de hoți va crește esențial în mod obiectiv. Conform reglementărilor aceste pierderi sunt reflectate în tariful de distribuţie, ceea ce în final constituie un cost adițional pentru toți consumatorii de energie, scrie deschide.md.

Organele de poliție au fost sesizate în vederea identificării hoților și atragerii acestora la răspundere. De notat că anterior, în iulie 2020, Postul de transformare indicat a mai fost devalizat de hoții de ulei dielectric, iar din cele 26 de asemenea cazuri înregistrate în aria de activitate a Premier Energy Distribution 14 s-au produs în raionul Taraclia.

Compania Premier Energy anunță că aceste acțiuni pot provoca situații de risc major de electrocutare pentru infractor, care își pune în pericol propria integritate fizică și poate duce la incendii pentru populația din apropiere.

Premier Energy Distribution solicită acțiuni concrete din partea poliției, a autorităților publice raionale și a primarilor de localități pentru identificarea și atragerea la răspundere a infractorilor. Totodată și populația trebuie să se implice în identificarea hoților deoarece aceste acțiuni ilegale lasă sute de persoane fără energie electrică, creează riscuri de producere a incendiilor, generează prejudicii materiale și incomodități.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture