Undă verde la nunți, cumetrii și alte evenimente. Noile decizii ale CNESP

0

Undă verde la nunți, cumetrii și alte evenimente. Cel puțin asta reiese din noua hotărâre a Comisiei Naționale de Sănătate Publică. În perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, se instituie asigurarea accesului la evenimentele private (mese festive, evenimente corporative, nunţi, botezuri), organizate cu un număr de participanţi de 25 şi mai mult. Totuși acest lucru este posibil, doar în baza prezentării Certificatului COVID-19.

Cu referire la organizarea târgurilor de Crăciun, CNESP a decis:

  • în toate spaţiile vor fi respectate măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • amenajarea standurilor de comercializare a produselor alimentare la o distanţă minimă de 5 metri între ele;
  • respectarea distanţei fizice dintre persoane de cel puţin 1 metru;
  • purtarea măştii de protecţie, cu excepţia copiilor de până la 12 ani, pe toată perioada de aflare în spaţiul târgului, în afara cazurilor când se consumă alimente sau băuturi;
  • consumul alimentelor şi al băuturilor doar în locuri special amenajate;
  • personalul şi comercianţii care participă la târgurile de Crăciun trebuie să deţină Certificat COVID-19;
  • organizatorii târgurilor de Crăciun vor plasa în locuri vizibile panouri cu informaţii despre respectarea măsurilor de protecţie (purtarea măştii, respectarea distanţei, dezinfectarea mâinilor etc.).

Supravegherea şi verificarea respectării măsurilor de sănătate publică se vor realiza de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică şi Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul operatorilor economici de pe teritoriul târgurilor de Crăciun.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, persoanele juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare vor promova vaccinarea angajaţilor contra COVID-19 ca cea mai eficientă metodă de protecţie şi stopare a răspândirii infecţiei cu virusul SARS CoV-2 şi respectarea măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiei COVID-19 valabile pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture