Uraganul Ophelia amenință vestul Europei

Uraganul Ophelia amenință vestul Europei. Ophelia este numele furtunii care s-a format cel mai recent în Atlantic, însă traseul acesteia este unul diferit. Ophelia, care are intensitatea unui uragan de categoria a 2-a, se îndreaptă către estul oceanului, urmând să aducă rafale puternice de vânt și ploi torențiale în vestul constinentului european. Efectele sale vor fi simțite cel mai puternic, la începutul săptămânii viitoare, în Irlanda.

Uraganul Ophelia are o traiectorie diferită față de celelalte uragane care s-au format anul acesta în oceanul Atlantic. Furtuna puternică a crescut în intensitate și se îndreaptă către vestul Europei. Centrul Național pentru Uragane al SUA (NHC) a anunțat că furtuna înaintează încet, crescând însă în intensitate. Acum, uraganul Ophelia este însoțit de rafale de vânt de peste 160 de km/h, aflându-se la sute de kilometri distanță de insulele Azore, relatează Libertatea.ro cu referire la CBS News.

Potrivit NHS, Ophelia își va mai pierde din forță în următoarele zile, însă va rămâne la intensitatea unui uragan. La începutul săptămânii vitoare, uraganul este așteptat să lovească Irlanda, potrivit prognozelor actuale. Va fi însoțit de rafale de vânt de peste 120 de km/h. Efectele sale vor fi resimțite și în Marea Britanie, după cum notează The Independent.

Ophelia este uraganul cu numărul zece care se formează în Atlantic în acest an. Anul acesta, Statele Unite și mai multe insule din Caraibe au fost măturate de uraganele Irma și Maria, precum și de uraganele Harvey și Jose.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture