Usatîi: Mai multe containere cu țigări de contrabandă din R. Moldova, reținute în iunie în portul din Odesa

Mai multe containere cu țigări produse în Republica Moldova, în stânga Nistrului, ar fi fost reținute în portul din Odesa, Ucraina, în luna iunie anul acesta. Despre asta a anunțat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi în această seară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Usatîi a prezentat și un document de la Serviciul Fiscal din Ucraina, prin care autorităților de la Chișinău li s-a comunicat despre acest lucru. Informația nu a fost însă făcută publică de către conducerea statului.

„Am primit un document, care a venit din Ucraina, de la Inspectoratul Fiscal din Ucraina, documentul este din 20 iunie anul curent, unde scrie clar că: Stimați colegi din Republica Moldova, ținem să vă informăm că în portul din Odesa au fost reținute, iarăși containere cu țigări, de 1500 de cutii, fără timbre de acciz, care sunt produse la o companie din Tiraspol” a declarat Usatîi.

La sfârșitul lunii iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a acuzat actuala guvernare și pe președintele Igor Dodon că ar favoriza contrabanda cu țigări pe piața neagră a Uniunii Europene. Într-un briefing de presă, Rosian Vasiloi, fost șef al Poliției de Frontieră, pe timpul Guvernului Sandu, a menționat că fenomenul contrabandei cu țigări a luat amploare în primele șase luni ale acestui an, autoritățile din România reținând numai în luna iunie peste trei milioane de țigarete. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu a declarat că va face un denunța la Procuratura Generală.

Sursa: tv8.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture