Vaccinurile anti-COVID-19, din ajutoare umanitare, vor putea fi aduse în țară, chiar dacă au mai puțin de șase luni rămase până la expirare

0

Pentru a facilita importul vaccinurilor anti-COVID-19, cu un termen de valabilitate mai mic de șase luni, Parlamentul a votat , în lectură finală modificări la legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică, informează agora.md. 

Inițiativa i-a aparținut deputatului PAS, Dan Perciun, care vrea să permită Ministerului Sănătății să poată acorda vize de intrare în țară și preparatelor de imunizare care au mai puțin de șase luni rămase până la expirare.

Amintim că, Guvernul a dat aviz pozitiv acestei idei, dar având în vedere reticența moldovenilor în privința vaccinării.

Cabinetul de miniștri a propus, suplimentar, ca la momentul importului de seruri anti-COVID, termenul restant să nu fie mai mic de 50% din cel declarat, ceea ce ar însemna că un vaccin cu un termen de valabilitate de șase luni să poată fi adus, cel târziu, cu cel puțin, trei luni înainte de expirarea definitivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture