(Video) Cozi lungi în fața magazinelor din Anglia

Cozi lungi s-au format la magazinele deschise săptămâna aceasta în Anglia. În unele cazuri, lumea nu a mai avut răbdare să aștepte din cauza restricțiilor în spațiile comerciale, potrivit imaginilor difuzate de Reuters, relatează digi24.ro

Noile date arată cum clienții cumpărau deja mai mult în luna precedentă, transmite Reuters. Vânzările de produse au crescut cu 12% în mai iar vânzările la produse nealimentare s-au ridicat cu aproape 15%.

Luna trecută, magazinele de grădinărit și alte câteva tipuri de comercianți și-au putut redeschide ușile. Și vânzările de carburant au crescut cu aproape 50%, de vreme ce oamenii au început să folosească mașinile din nou.

Însă situația este departe de a fi o recuperare economică. Comerțul cu amănuntul este mai mic cu peste 13% în comparație cu aceeași perioadă din 2019, iar având în vedere că șomajul va crește, consumul va rămâne scăzut pe o perioadă lungă de timp.

De asemenea, datoria publică a Regatului Unit este mai mare decât întreaga sa economie, după un împrumut masiv luat de guvernul Boris Johnson în luna mai.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture