(Video) Neamț: Pacienți tratați sub cerul liber, în curtea spitalului

Imagini care stârnesc revolta au fost filmate în curtea Spitalului Județean Neamț, în noaptea e 5 spre 6 octombrie. Oameni care s-a dus la Urgențe cu probleme de sănătate, majoritatea în vârstă – peste 70 de ani – au fost ținuți ore în șir afară și tot acolo au fost tratați și li s-au recoltat probe de sânge și de urină, scrie digi24.ro

Scenele de ev mediu au fost surprinse de tvmneamt.ro, după miezul nopții. Mai mulți pacienți, cei mai mulți în vârstă, așteptau afară, așezați pe scaune sau plimbându-se prin curte, să fie preluați de e medici. Oamenii așteptau de ore bune afară, în frig, unii chiar și de 12-14 ore. Oamenii au fost tratați sub cerul liber și tot în curtea spitalului li s-au recoltat probe pentru analizele medicale.

Astfel, un bărbat care stătea în curtea spitalului de multe ore a spus că i s-au recoltat probe de sânge sub cerul liber și de urină tot afară, în tufele de lângă spital. O femeie a fost filmată cu perfuzia tot afară, în frig,  așezată pe un scaun pe asfalt, cu stativul lângă ea.

Potrivit sursei citate, acești pacienți care au ajuns la Spitalul Județean au fost considerați suspecți de Covid-19, motiv pentru care nu li s-a permis accesul în spital sau în corturile din curtea acestuia.

Conducerea spitalului, DSP-ul și Consiliul Județean, care administrează unitatea, nu au avut nicio reacție după apariția imaginilor, însă, potrivit jurnaliștilor tvmneamt.ro, pacienții au dispărut din curte după câteva ore.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture