Video// Începând cu data de 11 octombrie, se va modifica forma certificatului COVID, pentru ca cesta să fie compatibil visual cu  certificatul European

Până în prezent sunt înregistrate peste 5.500 de fișe epidemiologice completate de către cetățenii Republicii Moldova sau care au traversat frontiera. 

Începând cu data de  11 octombrie, se va  modifica forma  certificatului COVID, pentru ca cesta să fie compatibil visual cu  certificatul European, anunțuțul a fost făcut de către vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, în cadrul în cadrul conferinței de presă susținute.

Astfel, începând cu data de  15 octombrie, când vor începe colectarea datelor, este necesar ca să fie disponibile aceste 3 informații:

  1. persoana a fost vaccinată;
  2. persoana a trecut prin boală și s-a vindecat;
  3. există un test negativ la COVID în ultimele 3 zile.

Aceste date pot fi generate la adresa certificate-covid.gov.md„, a precizat Iurie Țurcanu. Mai mult ca atât acest certificiat poate fi salvat electronic și prezentat în format electronic. Astfel va fi prezentat acolo unde se solicită în conformitatea cu decizia CNESP.

Iurie Țurcanu, a  mai menționat în cadrul conferinței  că până în prezent sunt înregistrate peste 5.500 de fișe epidemiologice completate de către cetățenii Republicii Moldova sau care au traversat frontiera.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture