(Video) O fântână pentru 700 de oameni

În timp ce guvernanții vor să umble la resursele din subteran, unele sate duc lipsă de apă potabilă. Este și cazul mai multor locuitori din comuna Trușeni, care se plâng că apa din rețeaua centralizată este puțină, iar fântânile au secat. Administrația locală spune că fântâna arteziană existentă nu face față numărului mare de locuitori și urmează să mai fie construită una.

Peste 700 de locuitori dintr-o parte a comunei Trușeni iau apă de la o singură fântână arteziană. Aceasta este puțină, așa că oamenii scot și din fântâni, doar că și acolo se termină deja.

Așa că omul ia apă de la fântâna din drum.

De calitatea proastă a apei se plâng și locuitorii din alte părți ale comunei Trușeni. Dumitru Apostu spune că a mers la un laborator pentru a face analiza calității apei.

DUMITRU APOSTU, locuitor al comunei Trușeni: „E o apă foarte rea cu foarte mulți nitrați, cu o duritate mare și o foarte mare cantitate de calcar. Apa pe care o avem în fântâni se folosește numai la irigare și la uz casnic. Nici într-un caz de consum.”

Pentru băut, Dumitru Apostu cumpără apă sau aduce de la izvor.

DUMITRU APOSTU, locuitor al comunei Trușeni: „Una din soluții este un filtru de filtrare a apei pentru a reduce surse de calcar.Când se udă grădina nu merge prin filtru și face apa așa un fel de pete albe, se observă că sunt săruri care rămân la suprafață.”

Viceprimarul comunei Trușeni ne-a spus că problema lipsei apei urmează să fie rezolvată.

SERGIU GROZAVU, Viceprimar Trușeni: „Acum noi planificăm să construim încă o fântnă arteziană și eu mă gândesc că o să soluționăm. Până atunci pe sectoare o să rezolvăm, adică o zi într-o parte o să dăm, o altă zi în altă parte.”

Potrivit viceprimarului, fântâna arteziană existentă are capacitatea de a asigura cu apă mai puțin de jumătate dintre cei 700 de locuitori din respectivul sector al comunei Trușeni.

 

Sursa: jurnaltv.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture