(Video) Primele teste cu un vaccin împotriva coronavirusului au fost finalizate în Rusia

Rusia a anunţat, miercuri, că a finalizat primele studii clinice ale unui vaccin împotriva noului coronavirus, testat pe oameni. Urmează ca etapa studiilor clinice să se încheie până la sfârşitul lunii iulie, informează AFP, citat de Agerpres.

Studiile clinice pe oameni, care au început la jumătatea lunii iunie, au fost făcute de Ministerul Apărării al Rusiei şi de Centrul de Cercetări în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia. Locația selectată pentru acestea a fost un prestigios spital militar din Moscova iar subiecții au fost un grup de voluntari format din soldaţi ruşi şi civili.

Primul grup, de 18 voluntari, “şi-a încheiat participarea şi a părăsit spitalul”, a transmis, miercuri, într-un comunicat, Ministerul Apărării.

Sarcina principală a acestui grup a fost verificarea siguranţei vaccinului anti-COVID-19 şi a toleranţei corpului uman la componentele sale, mai arată comunicatul.

Voluntarii au mers la spital timp de 28 de zile de la vaccinarea efectuată pe 18 iunie, pentru examinări zilnice. În această perioadă, funcţiile vitale ale organismului lor au rămas “în limitele normale”, fără a fi “detectate efecte adverse grave sau complicaţii”, mai arată comunicatul.

“Imunitatea lor este bună, se formează anticorpi şi sunt protejaţi împotriva coronavirusului”, a afirmat Svetlana Voltchikhina, medicul terapeut care coordonează studiile, într-un video difuzat de Ministerul Apărării.

“Ştim acum că suntem protejaţi 100% şi nu ne este frică să ieşim de aici”, a declarat la ieşirea din spital Iouri, un militar care a participat la studii, citat în clipul video.

Un al doilea grup de 20 de voluntari, vaccinaţi pe 23 iunie, se află în prezent în izolare la spital sub supraveghere medicală, se arată în comunicat.

Studiile clinice ale acestui vaccin sunt aşteptate să fie finalizate până la sfârşitul lunii iulie.

Rusia a înregistrat, până în prezent, 746.369 de contaminări şi 11.770 de decese asociate noului coronavirus, potrivit cifrelor oficiale date publicităţii miercuri.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture