/VIDEO/ Procuratura Generală planifică achiziții de milioane în 2021. Cei mai mulți bani vor fi cheltuiți pentru lucrări de reparație

Achiziții de milioane la Procuratura Generală! Potrivit planului pentru anul 2021, instituția își propune un șir de achiziții, prețul unora dintre ele fiind cu mai multe zerouri. Astfel, cei mai mulți bani din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți pentru lucrări de reparație capitală sau curentă a sediilor Procuraturilor din mai multe raioane. Pentru acestea, din buzunarul public vor fi scoși circa 10 milioane de lei. Alte circa 7 milioane de lei urmează a fi cheltuiți pentru cumpărarea unui soft licențiat, iar pentru serviciile de pază sunt prevăzute alte 2 milioane de lei. Potrivit documentului, bani au mai fost prevăzuți și pentru aparate de aer condiționat, dar și pentru mobilier de birou, scrie tv8.md.

Așadar, conform planului de achiziții pentru anul 2021, întocmit de Procuratura Generală, circa 10 milioane de lei din bugetul de stat ar urma să fie cheltuiți pentru lucrările de reparație capitală sau curentă a sediilor Procuraturilor din raioanele Nisporeni, Criuleni, Căușeni, Florești și altele. Am încercat să obținem mai multe detalii de la procurorii care reprezintă aceste instituții, însă majoritatea nu ne-au răspuns la numerele afișate pe pagina online a instituției. În schimb, Sergiu Mititelul, procurorul-șef al Procuraturii raionului Glodeni ne-a spus că sediul necesită reparație urgentă.

SERGIU MITITELUL, PROCUROR-ȘEF, GLODENI: „Eu încă nu am văzut ce bani s-au alocat. Nu am documentele la mână. E la nivel de informații și la mine. Da, noi de reparație avem nevoie. Subsolul este într-o stare foarte rea. Din cauza lui, poate fi afectată toată structura clădirii sediului”.

Între timp, Procuratura Generală planifică să mai cheltuiască alte peste 7 milioane de lei, pentru achiziționarea unui soft licențiat, dar și a unei programe de antivirus, 2 milioane de lei pentru serviciile de pază și deservirea tehnică a mijloacelor de semnalizare pază-incendiu și paza fizică, iar peste un milion de lei au fost planificați pentru cumpărarea produsele petroliere și carburanți.

ACHIZIȚII LA PROCURATURA GENERALĂ, ÎN 2021

SOFT LICENȚIAT – CIRCA 7 MILIOANE LEI
ANTIVIRUS – 500 MII LEI
SERVICII DE PAZĂ – 2 MILIOANE LEI
PRODUSE PETROLIERE – PESTE 1 MILION LEI

De asemenea, în plină pandemie, Procuratura Generală intenționează să achiziționeze mobilier și fotolii de birou cu peste 1,4 milioane de lei, în timp ce alte peste 800 de mii de lei sunt prevăzute pentru procurarea aparatelor de aer condiționat. La fel, aproape un milion de lei urmează a fi cheltuiți pentru hârtie A4, dar și alimentarea cartușelor pentru imprimare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture