Video// Un bărbat din Comrat a fost reținut după ce a amenințat și înjurat polițiștii de patrulare

Pentru acțiunile sale, șoferul riscă amendă de până la 67.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau  închisoare de până la 2 ani.

0

Un bărbat a fost reținut pentru 72 de ore,  după ce ar fi  comis o încălcare în trafic  și a  amenințat ofițerii de patrulare. Cazul dat a avut loc  în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 02:30, în orașul Comrat.

 „Șoferul unui Fiat a fost somat să oprească mașina, deoarece se deplasa cu viteză, însă acesta și-a continuat drumul. La scurt timp, conducătorul automobilului a abandonatmașina descuiată în fața unei case. Deoarece era necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției, polițiștii au recurs la ridicarea mașinii. La un moment dat, din gospodărie a ieșit un bărbat care, avea asupra sa o armă de vânătoare. Polițiștii l-au convins să lase arma jos pentru a nu săvârși o tragedie. Astfel, arma a fost ridicată, aceasta fiind deținută ilegal. Totuși, bărbatul fiind indignat că îi ridică mașina, a amenințat și înjurat polițiștii. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Comrat”, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova.

La momentul actual bărbatul de 36 de ani este documentat în baza art. 349 Cod penal al RM „Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”, dar și pentru „nestoparea mașinii la indicațiile poliției”.

Menționăm faptul că pentru acțiunile sale, șoferul riscă amendă de până la 67.500 de lei sau  muncă neremunerată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau  închisoarea de până la 2 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture