(Video) Un tânăr din Moldova a rezistat șase ore în bazinul Stânca-Costești până a fost salvat: Nu reușea să iasă la mal

Un tânăr de 33 de ani a fost salvat după ce a stat șase ore într-unul dintre cele mai mari bazine acvatice din R. Moldova: Stânca-Costești din raionul Râșcani. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), acest caz a avut loc două zile în urmă.

Salvatorii spun că bărbatul a decis să parcurgă lacul, iar după ce a înotat patru kilometri și-a pierdut orientarea în spațiu. Tânărul nu s-a panicat, dar nu reușea să ajungă la mal nici chiar după șase ore de aflare în apă.

Norocul său a fost că, înainte de a intra în lac, și-a pus în jurul taliei mai multe recipiente din plastic ce îl țineau la suprafața apei.

Angajații IGSU care desfășurau Campania de prevenire a înecurilor în preajma bazinului acvatic au observat acțiunile disperate ale înotătorului, reușind să ajungă la acesta cu o barcă.

Tânărul s-a ales cu o ușoară hipotermie, dar a fost adus la mal în siguranță și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Datele IGSU arată că, în anul 2020, au fost salvate 255 de persoane de la înec.

Sursa: ziarulnational.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture