Vietnamul evacuează 80.000 de turiști dintr-o stațiune cunoscută, după apariția mai multor cazuri de COVID-19

Vietnamul evacuează 80.000 de oameni, în mare parte turiști locali, din popularul oraș turistic Da Nang, după ce trei rezidenți au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, a spus guvernul, potrivit CNN.

Luni, guvernul a luat decizia drastică de a începe evacuarea a 80.000 de oameni din Da Nang, proces despre care a spus că va dura patru zile. Companiile aeriene interne operează zilnic aproximativ 100 de zboruri în 11 orașe din întreaga țară, potrivit autorității aviației civile din Vietnam.

Da Nang este un punct turistic popular printre turiștii autohtoni și internaționali, care se adună pe plajele cu nisip alb din oraș și în stațiunile de pe malul mării. În 2019, orașul a primit aproximativ 8,7 milioane de turiști, dintre care aproximativ 5,2 milioane erau călători autohtoni, potrivit cifrelor guvernului.

Vietnamul și-a închis aproape complet granițele pentru străini în martie. În iunie, țara a permis intrarea a 400 de călători, în principal oameni de afaceri japonezi care au venit cu mai multe zboruri charter, într-un prim pas spre deschiderea granițelor dintre cele două țări.

În timp ce evacuarea a mii de oameni pentru doar trei cazuri de coronavirus poate părea o măsură exagerată, Vietnamul a fost considerat un exemplu în controlul pandemiei de coronavirus, datorită unei strategii agresive de depistare timpurie a pasagerilor pe aeroporturi și un program strict de carantină și de monitorizare.

Țara nu a raportat niciun deces din cauza Covid-19 și a confirmat doar 420 de cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins.

Sâmbătă, regulile de distanțare socială au fost reimplementate în Da Nang, potrivit comunicatului de presă al guvernului. Toți cei din oraș trebuie să țină o distanță de cel puțin un metru unul de celălalt, să poarte măști de față în locuri publice și să se spele pe mâini.

Niciun turist nu mai poate intra în următoarele 14 zile în orașul situat pe coasta centrală a Vietnamului.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture