Vineri, magistrații vor decide, asupra mandatului de arest pe numele lui Gheorghe Cavcaliuc

Ședința de judecată urma să aibă loc luni, însă, avocații lui Cavcaliuc au cerut recuzarea unui judecător din motiv că ar avea suspiciuni cu privire la imparțialitatea magistratului, însă, solicitarea a fost respinsă.

0

Judecătorii vor decide, vineri, 19 noiembrie, în privința mandatului de arestare pe numele fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, cerut de procurorii PCCOCS, transmite tv8.md

Mai mult ca atât ședința de judecată urma să aibă loc luni, însă, avocații lui Cavcaliuc au cerut recuzarea unui judecător din motiv că ar avea suspiciuni cu privire la imparțialitatea magistratului, însă, solicitarea a fost respinsă. O altă ședință de judecată a fost reprogramată pentru ziua de astăzi, la ora 08:40. Însă, nici astăzi nu a fost pronunțată o decizie.De această dată, ședința de judecată a fost întreruptă la solicitarea avocatului, care a invocat că a fost informat mult prea târziu despre ora ședinței de judecată și, respectiv, nu poate anula celelalte activități planificate. Ședința a fost întreruptă până vineri, 19 octombrie.

Reamintim faptul că Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. La puțin timp după plecare, acesta a fost surprins de internauți în Capitala Marii Britanii. Cavcalicuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Mențiom faptul că, Gheorghe Cavcaliuc este învinuit de fabricarea unor dosare pentru viol și transportarea ilegală a cartușelor pentru „Kalașnikov” în Ucraina. Fostul șef al IGP pledează nevinovat. În contextul dat avocatul învinuitului susține că clientul său este gata să ofere oricând declarații doar că nu la Chișinău, ci în Marea Britanie pentru că nu are încredere în justiția de la Chișinău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture