ZECI DE MORȚI PE AEROPORTUL ATATURK DIN ISTANBUL

Explozii şi mai multe focuri de armă s-au auzit, marţi seară, pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. Autorităţile turce au confirmat că a fost vorba de un atentat sinucigaş produs de trei atacatori care s-au detonat înainte să treacă de filtrele de securitate.

Ministerul turc de Interne a organizat un centru de criză pentru urmărirea situaţiei, s-au anulat toate zborurile iar aeroportul a fost închis până la ora 8.00 (6.00 GMT) a zilei de miercuri. Autorităţile au impus un embargo asupra mass-media referitor la imaginile legate de atentat. Atacul a fost iniţiat cu trei explozii, iar ulterior martorii au spus că s-au auzit mai multe focuri de armă. În acest moment nu se ştie dacă atacul a fost efectuat de ISIS sau de atacatori kurzi. Totuşi, surse au declarat pentru Reuters că la originea atacului ar fi Statul Islamic. În urma atacului mai multe persoane au fost rănite la terminalul sosiri, iar cel puţin 36 persoane au fost ucise. Oameni răniţi au fost duşi la spitale inclusiv de taximetriştii turci. Autorităţile susţin că este vorba de un atac pregătit de un comando terorist, constituit din cel pulţin trei persoane care au atacat aeroportul cu pistoale Kalashnikov.

adevarul.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture