1 otombrie – ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la prezidențiale

Mâine, 1 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor și a listelor de subscripție pentru înregistrarea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 1 noiembrie 2020, relatează cotidianul.md

Documentele pentru înregistrarea candidaţilor pentru fotoliul de șef de stat pot fi depuse până mâine, 1 octombrie, ora 17.00. În cazul în care doi sau mai mulţi pretendenți vor depune actele spre înregistrare în această zi, la ora 18.00, CEC se va convoca pentru a organiza tragerea la sorţi și stabilirea ordinii prealabile de înscriere a potențialilor candidați în buletinul de vot.

Până la momentul actual, CEC a înregistrat 5 concurenți electorali, iar alte 3 dosare sunt în curs de examinare.

Cei înregistrați sunt Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (candidat independent) și Violeta Ivanov (Partidul Șor). Astăzi urmează a fi înscrisă în cursă lidera PAS, Maia Sandu.

Totodată, până astăzi doi candidați, Alexandr Kalinin, și generalul Ion Costaș, și-au anunțat retragerea din cursă, iar candidatul Pro-Moldova, Andrian Candu, a fost exclus, după de în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

Sursa: cotidianul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture