10.000 de militari ruși s-au întors la bază, după un exercițiu desfășurat în apropiere de granița cu Ucraina

Peste 10.000 de militari ruși s-au întors la bazele lor permanente după exerciții militare care au durat o lună, în apropierea Ucrainei.

0

Sursa Interfax notează, citând armata rusă, că exercițiile au avut loc în mai multe regiuni din apropiere cu Ucrainei, inclusiv în regiunea Crimeiei, pe care Rusia a anexat-o în anul 2014, precum și în regiunile din sudul Rusiei Rostov și Kuban, transmite digi24.ro.

Mai mult decât atât desfășurarea de către Rusia a zeci de mii de militari în nordul, estul și sudul Ucrainei a alimentat temerile în Kiev și în capitalele occidentale că Moscova plănuiește un atac.

În contextul dat, Rusia neagă că ar avea un astfel de plan, dar spune că are nevoie de garanții de securitate din partea Occidentului – inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu extinde alianța spre est, spre granițele ruse – deoarece susține că propria sa securitate este amenințată de legăturile tot mai mari ale Ucrainei cu alianța occidentală.

Totodată, Moscova a mai spus că aceasta își poate desfășura trupele pe teritoriul său după cum crede de cuviință.

Menționăm că estimările pentru numărul de trupe rusești mutate recent aproape de Ucraina variază de la circa 60.000 la 90.000, iar potrivit unui  document al serviciilor secrete americane sugerează că numărul ar putea crește până la circa 175.000.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture