5 premii și 3 nominalizări la Gala UNITEM. Actorii teatrului din Bălți și-au împărtășit emoțiile

0

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM) și-a desemnat câștigătorii. Printre premianți este și Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți. Instituția se poate lăuda cu 5 premii și 3 nominalizări.

Directul interimar al Naționalului din Bălți, Onorina Tănase s-a întors, cu premiul special al președintelui UNITEM, Alexandru Grecu pentru management teatral.

De 40 de ani, Eufrosenia Ureche-Capmari activează în cadrul teatrului din Bălți. În ciuda pandemiei, anul 2021 a fost unul rodnic pentru actriță. Aceasta s-a învrednicit de premiul ,,Mihai Volontir”.

Irina Țăruș, își amintește cu melancolie, cum de mic copil a fost antrenată în spectacolul ,,Femeie de Fier”, regizat de Anatol Pînzaru. Iar acum artista deține un premiu ce poartă numele regizorului. De fapt aceasta este prima distincție a artistei

Directorul artistic, Pavel Lupăcescu a primit premiul ,,Ion Sandri-Șcurea”. Totodată a fost premiată și Elena Crudu, omul din culise.

Gala premiilor UNITEM este la cea de-a XX-a ediție. În total, au fost acordate 47 de premii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture