117 mil. de dolari SUA ar putea acorda FMI Republicii Moldova pentru ameliorarea impactului COVID-19 asupra economiei

Fondul Monetar Internațional ar putea acorda Republicii Moldova 117 milioane de dolari SUA pentru ameliorarea impactului COVID-19 asupra economiei.

În perioada 30 martie – 1 aprilie, o misiune a FMI, sub conducerea lui Ruben Atoyan, va purta discuții, în perioa de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei.

Finanțarea trebuie să fie aprobată de Consiliul de Durectori Executivi al FMI și nu presupune careva condiții prealabile sau misiuni de evaluare.

„În cazul Republicii Moldova, vorbim de un volum de finanțare RCF și RFI în total de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota Republicii Moldova la FMI), debursați integral și cât mai curând posibil”, anunță un comunicat de presă al FMI.

Sursa: jurnal.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture