140 DE LOCALITĂȚI DIN CENTRUL ȘI SUDUL ȚĂRII AU RĂMAS FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ

Urmare a rafalelor de vânt puternic şi a depunerii precipitaţiilor pe conductori şi copaci, care se rup sub greutatea acestora, s-a înregistrat absenţa tensiunii în circa 140 de localităţi din raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Ciadîr-Lunga, Taraclia, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, de asemenea, din suburbia municipiului Chişinău, scrie portalul „point.md”.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent echipele operative ale întreprinderii efectuiază lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Trebuie de menţionat, că intemperia a înrăutăţit şi situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu dificultate. Acest fapt influenţează în sens negativ timpul deplasărilor echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice.

Deoarece avertizarea “Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat, se va menţine până pe 24 aprilie, specialiștii atrag atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

– ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;

– nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

 

Sursa: Point.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture