19 clase și 7 grupe de grădiniță din Bălți au fost plasate în carantină

La Bălți, 19 clase au fost plasate în carantină. Asta după ce 22 de elevi din 11 școli au fost confirmați pozitiv la Covid. Datele au fost prezentate de  Olga Iurcenco, șef interimar al departamentului educație în cadrul unei ședințe a primăriei. De asemenea s-au infectat 31 de profesori din 11 instituții de învățământ. 648 de elevi din 19 clase și 7 grupe de grădiniță au fost plasate în carantină.

În rândul copiilor de grădiniță nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Cu toate acestea, 11 cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19. Din acest motiv, 3 grupe au fost plasate în carantină.

Amintim că, pe 11 decembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis trecerea la regimul online a tuturor activităților extracuriculare, cercurilor și evenimentelor sportive, desfășurate în interiorul instituțiilor de învățământ.

Starea de urgență în sănătate publică a fost instaurată pe întreg teritoriul țării în data de 30 noiembrie. Pe lângă restricții, toți cetățenii sunt obligați să poarte măștile în locurile publice, de tip închis și deschis. În plus, trebuie respectată distanța socială de 1 metru.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture