20 de militari moldoveni vor participa în misiunea de menținere a păcii în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în LIBAN

În componența contingentului italian mai participă circa 177 militari din Serbia și alți 32 din Armenia.

0

Cu votul a 57 de deputați a fost adoptat, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, proiectul de hotărâre privind participarea contingentului Armatei Naționale în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în LIBAN (UNIFIL).

În contextul dat contingentul Armatei Naționale, constituit dintr-un pluton de 20 de militari, va participa, în componența forțelor militare italiene în UNIFIL, în misiuni de securitate și pază a obiectelor militare și de patrulare, în regiunea sud-vestică a Libanului. În componența contingentului italian mai participă circa 177 militari din Serbia și alți 32 din Armenia. Astfel militarii moldoveni urmează să participe în această misiune începând cu luna august 2022.

Menționăm faptul că cheltuielile aferente participării, în cadrul operației internaționale  UNIFIL, a contingentului Armatei Naționale vor fi acoperite din contul și în limita alocațiilor bugetare ale Ministerului Apărării.

Reamintim că UNIFIL a fost înființată în scopul retragerii forțelor israeliene din sudul Libanului și restabilirea păcii și securității internaționale. La misiunea UNIFIL participă circa 10 500 de militari din 45 de state ale lumii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture